Home > Pelletkachels

PelletkachelsEen pelletkachel is een luxe variant op een houtkachel of open haard. Door verbranding van houtkorrels (pellets) wordt er een aangename warmte en sfeer verkregen. Bij de pelletkachel wordt de toevoer van pellets afhankelijk van de warmtevraag volledig automatisch geregeld. De pellets worden met een draaiende vijzel in de vuurhaard gebracht.

Het ontsteken van de pellets gebeurt automatisch door een gloeispiraal. De ingebouwde ventilator zorgt ervoor dat er niet meer verbrandingslucht wordt toegevoerd dan voor een goede verbranding nodig is. Het rendement wordt hierdoor geoptimaliseerd.

Ook de techniek van de pelletkachels gaat verder. We hebben daarom in ons assortiment de Ulma warmeluchtblazer op pellets opgenomen. Dit is een warmeluchtverhitter voor (industrieel) gebruik in grotere ruimtes (o.a. werkplaats, garage, bedrijfshal, unit of atelier), beschikbaar in 20 en 40 kW. Met een groot reservoir en hele gemakkelijke instelbare bediening. 


Pellets

Pellets zijn geperste houtkorrels, zonder verdere bindmiddelen. Ze worden geperst van schoon, gemalen resthout en van 100% onbehandeld zaagsel/vezel. Pellets zijn daarom dan ook CO² neutraal. Ofwel pellets vallen onder DUURZAME ENERGIE. De houtkorrels worden verpakt in zakken van 15 kg.

Deze kortingscodes kunt u invoeren voor een korting van € 5 per pellet Badger pellets.
De website is www.houtpelletskopen.com

warmte-specialist voor 1 pallet
warmte-specialist-2 voor 2 pallets
warmte-specialist-3 voor 3 pallets
warmte-specialist-4 voor 4 pallets

Energiekosten

Door de aanschaf van een pelletkachel kunt u jaarlijks een hoop geld besparen! Voor de warmte opgewekt met een houtkorrelkachel heeft u immers geen duur aardgas meer nodig. De pelletkachel beschikt over extra luchtuitgangen waarmee, naast de ruimte waarin de pelletkachel is opgesteld, ook een nabij gelegen ruimte kan worden verwarmd. Naast de pelletkachels zijn er ook thermokachels, waar de radiatoren voor de centrale verwarming op kunnen worden aangesloten. Een schoorsteenkanaal is voor een pelletkachel niet noodzakelijk en met een kleine rookgasafvoer (80 mm) zijn de pelletkachels in vrijwel elk huis te installeren. De pelletkachels verwarmen milieuvriendelijk en besparen op de jaarlijkse energiekosten (de besparing ligt tussen de 30-60%).

Pelletkachel Nederland wil u er graag meer over vertellen. We bespreken graag de mogelijkheden met u en nodigen u dan ook uit om (op afspraak) onze modellen te komen bezichtigen. 
Prijs van een Pelletkachel

De prijs van de pelletkachel wordt bepaald door:

  • De benodigde hoeveelheid warmte
  • De uitvoering van de buitenzijde van de kachel
  • Kostenbesparing en gezellige sfeer in huis
  • De kwaliteit van de elektrische onderdelen van de kachel


Pelletkachel Zuid-Holland is onderdeel van de Warmte Specialist die met zijn technische meet-, regel- en installatiekennis de pelletkachel zo optimaal mogelijk voor u instelt! Zo ervaart u het hoogste rendement!

Omdat we samenwerken met kachelproducenten die veel investeren in nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van houtpellets kunnen wij systemen bieden die feilloos werken, volledig veilig zijn en die eenvoudig zijn in gebruik. Wij installeren de complete installatie zelf en u bent dus nooit afhankelijk van derden. We zorgen voor een goede installatie, met uitstekende service en onderhoudsmogelijkheden.